Zmienianie postów

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Wiadomość
Autor
Michał

Zmienianie postów

#1 Post autor: Michał » 2006-09-04, 15:56

Czemu wprowadziliście taką głupote, że nie można zmieniać postów po 1440 minutach? To bez sensu. Chciałem uaktualnić stare wykazy linii MPK Sieradz i... nie moge :nuts:

Hannibal

#2 Post autor: Hannibal » 2006-09-04, 16:09

Dlatego iż w sieci występują ludzie i parapety. Takowym parapetem był użytkownik Mati15, który w większości swoich postów zmienił treść wpisując jedynie "3660"..
A więc krótko mówiąc po to by uniknąć na przyszłość takich sytuacji jak w/w nie można po upływie 24h edytować swoich postów.

Pozdrawiam

muszyx
Posty: 255
Rejestracja: 2005-05-07, 15:28
Lokalizacja: Myśliwiecka 3/5/7

#3 Post autor: muszyx » 2006-09-04, 17:15

Mi to nie przeszkadza. Jak mój post jest ostatni, a chcę napisać coś na temat (nie jestem zwolennikem dublowania postów :P ) to kopiuję treść posta, kasuję i piszę posta z tą samą treścią + dodatkowe informacje. ;) Gdy jednak mój post jest pomiędzy postami, to piszę po prostu nowy post. :P

Michał

#4 Post autor: Michał » 2006-09-04, 20:49

OK ale już tego "Matiego15" nie ma i opróćz niego chyba nikt tak nie robi a mi by to bardzo pomogło. Ale ok jeżeli naprawde musi być tak bezsensu to będe stosował sposób muszyx'a.

Milenium

#5 Post autor: Milenium » 2006-09-05, 20:03

To może, admini czuwali by komu blokować edycję postów a komu nie? ;)

Michał

#6 Post autor: Michał » 2006-09-05, 21:32

Nadal uważam, że powinno dać się edytować posty kiedy tylko sie chce. Skoro "Mati15" zmieniał wszystkie (a to był tylko !!! JEDEN !!! przypadek, nikt oprócz niego tego nie robił) posty to powinien dostać bana i już. Przecież tak samo moge sobie pisać nowe posty o treści 3660. Niedługo pewnie będzie zakaz pisania postów bo jeden użytkownik napisze kilka bzdurnych postów...

muszyx
Posty: 255
Rejestracja: 2005-05-07, 15:28
Lokalizacja: Myśliwiecka 3/5/7

#7 Post autor: muszyx » 2006-09-05, 21:50

Jak napisałem w poprzednim poście (chciałem edytować, ale nowy system dobrze działa i się lekko spóźniłem :/ ) mi to nie przeszkadza. Ale również chcę, żeby przywrócono edytowanie postów. Np. temat "Wykazy linii komunikacyjnych w Polsce". Ostatnio swój post edytowałem 19 lipca. No dobra, ale w MPK i u busiarzy przybyło kilka linii. I jak tu coś zmienić, skoro pisze tak:
Post można zmieniać przez 1440 minut, Od momentu jego wysłania
:(
Przypadek Matiego15 był jednorazowy i jak na razie nikt znów takiego wybryku nie było. Proszę więc administrację o przywrócenie nieograniczonego edytowania postów. ;)

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9998
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

#8 Post autor: pmaster » 2006-09-06, 15:41

A nie można po prostu przywrócić tych wy3660anych postów z jakichś kopii zapasowych, czy też ostatecznie pousuwać te posty. Też mi przeszkadza ta blokada, ostatnio coraz bardziej.
BTW ten Mati15 niezbyt mądry jest — jak już odszedł z forum, to po zakomunikowaniu tego mógł zostawić już te posty w spokoju, a nie wszystko pokasować :nuts:

Milenium

#9 Post autor: Milenium » 2006-09-06, 15:55

Jeden debil szkody nie czynni, spokojnie. Możecie przywrócić tą funkcję, bo to utrudnia życie.

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

#10 Post autor: irisbus » 2006-09-06, 16:05

Milenium pisze:Jeden debil szkody nie czynni, spokojnie. Możecie przywrócić tą funkcję, bo to utrudnia życie.
To prawda, również jestem za.

rupak9
Posty: 1082
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

#11 Post autor: rupak9 » 2006-09-06, 19:06

To może ankieta :mruga: :?:

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9998
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

#12 Post autor: pmaster » 2006-09-06, 20:24

Napisałbym „jestem za a nawet przeciw”, ale nie chcę sobie nabijać postów. :]

Hannibal

#13 Post autor: Hannibal » 2006-09-17, 21:18

No dobra, niech wam będzie.. ;)

wlocek369
Posty: 274
Rejestracja: 2009-05-10, 19:37
Lokalizacja: Włocławek

#14 Post autor: wlocek369 » 2012-06-30, 15:59

Co to znaczy "post został w całości zmieniany x razy" ?

Tzn chodzi mi o to czemu pod zmienianymi postami pojawia się komunikat "w całości" mimo że zmieniłem tylko niektóre zdania czy słowa ?

I czy można zmienić post w nie-całości ?

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4406
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

#15 Post autor: Przemek » 2012-06-30, 17:09

Chodzi tu o to, ile razy łącznie post był zmieniany. Nie ma tu znaczenia, że poprawiłeś tylko literówkę, czy cały post :)

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9998
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

#16 Post autor: pmaster » 2012-07-01, 00:01

wlocek369 pisze: I czy można zmienić post w nie-całości ?
Właśnie nie.

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

#17 Post autor: faja_k » 2012-07-01, 00:03

Podejrzewam tu błąd w tłumaczeniu, pewnie miało być "post zmieniany w sumie x razy".

wlocek369
Posty: 274
Rejestracja: 2009-05-10, 19:37
Lokalizacja: Włocławek

#18 Post autor: wlocek369 » 2012-07-01, 14:50

No chyba że twórcy skryptów przewidują możliwość tworzenia postów wielosekcyjnych (coś na wzór rozdziałów w artykułach na wiki) gdzie zmiana w danej sekcji powoduje zapisanie informacji o zmianie tylko w tej części. Tyle że pewnie na naszym forum dostawca nie zaimplementował tej części skryptu.

ODPOWIEDZ